Silent Mirrors

Salsa de Vida

Acryl op doek, 140x130 cm

Doordringende ogen stralen hun licht door vele vormen. De vrouw in blauw tast alle mogelijkheden af. Stil en gecentreerd richt ze haar blik op het Oosten, Noorden, Westen en Zuiden. Het luisteren breidt zich uit, tot het verste geluid. Ze ruikt, proeft en voelt zelfs de luchtstroom op gezicht en handen. Het zeewier rondom haar hart wil zich voortbewegen naar ontoegankelijke gebieden. De trekkracht is groot.

Als een vierkoppige Boeddha staat ze tegenover haar `vaste overtuiging┬┤, de Arabier. Hij houdt zich strikt aan zijn waarden en normen; handelt vanuit traditie. Eens heeft zijn houding gediend en beschermd, nu werkt het tegen. Een verandering van het wereldbeeld en de gevoelsco├Ârdinatie is nodig voor een bredere horizon. In hoeverre weet de vrouw de Arabier te doorgronden en zich te ontdoen van zijn beklemmende macht. Heeft zij de moed om de confrontatie aan te gaan?


De witte Lotus

Acryl op doek, 50x65 cm
Particuliere collectie

In een sprankelend spel van licht en ongehinderd door de omstandigheden rijst ze op vanuit de modder, de witte lotus. Langzaam ontvouwt ze haar bladeren, koninklijk en zonder pretenties.


Blinde vlekken

Onwetende ankers van tradities
Doordringen het veld van kracht
Hooggehouden normen en waarden
Tonen hun beklemmende macht

Diep gekoesterde drijfveren
Binnen oude vertrouwde kaders
Uiten ongewenste principes
Maken van slachtoffers daders

Onbewuste blinde vlekken
Zoeken uitweg in het grote geheel Doorkruisen ontoegankelijke gebieden Overtuiging is mijn beveel