Silent Mirrors

Magic Roses

Acryl op doek, 120x130 cm

De versteende draak draagt de illusies uit de gedachtewereld met zich mee en waakt ervoor dat ze getoond worden. De parel waarmee hij zijn magische krachten gebruikt is verhuld in zijn tong. In strijd is zijn overwinningsdrang groot. De twee vrouwen balanceren rug aan rug als een weegschaal, zoekend naar evenwicht en Waarheid. Ze zijn aan elkaar verbonden; ieder met z’n eigen verlangens.

Universele wetten spreken een taal die alleen het hart kan verstaan. Ze bepalen de ‘gong’ van het leven. De vrouwen dragen rijkelijk gevulde schalen met appels, peren en ook een varkenskop. Geïnspireerd door de offerande worden zachtroze rozen in het schouwspel geworpen. Gedragen door de wind nemen ze hun genadevlucht. Voor wie of wat wordt geofferd? En waarom? Van wie zijn eigenlijk de rozen?


Het grote Niets

Acryl op doek, papier maché, 65x55x10 cm

Leegte in vorm. Geen kleuren, geen lijnen, geen vlakken, geen structuur, geen richting, geen werking van de geest. Geen bewustzijn? Is dat mogelijk? Wie kijkt?


Verborgen edelsteen

Acryl op doek, papier maché, 53x50x10 cm

Op het grillige pad van de zoektocht naar antwoorden liggen verborgen edelstenen; bij vlagen laten ze iets van hun schittering zien. Die flonkeringen doen hunkeren naar datgene wat onthuld wil worden. Edele stenen kiezen echter zelf hun moment.