MagicX

Dance with Saturnus

Acryl op doek, 140x130 cm

Tussen de lijnen tikt de tijd en ieder beeld vertelt z’n eigen verhaal. In de spiraal verbeelden ze een intuïtieve tocht en ordenen gedachten. Ze geven vorm aan ontwikkeling en staan voor open communicatie. De gouden vogels zijn een metafoor voor het ik en het Zelf. Het Zelf kijkt toe hoe het ik de zoete en wrange vruchten van het leven plukt. De vlinder heeft zich bevrijdt uit de nauwe cocon. En hoewel het leven soms een Russische roulette of een stuurloos kompas lijkt te zijn, is - als je goed kijkt - de ordening precies.

Er is geen toeval. Ook niet voor de vrouw, een Venus midden in de woelige oceaan. De golven bewegen zich, als agressieve haaien uit een oneindige diepte. Ze staat onbewogen. De man symboliseert Saturnus, hij laat haar de problemen onder ogen te zien. Het circushondje Pietepaf aanschouwt de situatie zeer oplettend. Ondertussen gaat de tijd verder. De spiraal loopt als een sieraad over het doek. Met een begin en een einde. Maar voor de vrouw lijkt al hetgeen, dat zich op dat moment afspeelt onbegrensd.


Hart met Saturnusteken

Acryl op doek, 24x30 cm

Omgeven door bloemen, in de kracht van hun leven heeft het hart met Saturnusteken gouden vleugels gekregen. Problemen zijn getransformeerd.


Pietepaf blaft

De wind fluistert
Saturnus’ rauwe lessen
Het hart doordringend
Als vlijmscherpe messen

Vanuit haaiige golven
Ontstaat de oneindige spiraal
Innerlijke beelden
Vertellen een eigen verhaal

Is het vorm of essentie?
Dualiteit is een gegeven feit
Onbewust meebewegend
Op het ritme van ruimte en tijd

Pietepaf keft, hard en luid
Hij maakt wakker en wil spelen
Frank, vrij en onbevangen
Ongehinderd door bevelen