Silent Mirrors

Cup of Tea?

Acryl op doek, 120x130 cm

Met een razende vaart dendert ze met het zeepaard over de rode draad van het leven. Het verleden achter zich latend, voert de tocht naar de ongekende gebieden van de toekomst. Het verleden, het moment van nu en haar innerlijke houding bepalen de richting. Haar innerlijke draken begeleiden de reis. Als illusies uit de gedachtewereld doemen ze steeds weer op vanuit een andere hoek in een andere vorm. Het lijkt een willekeurig spel, echter zij bepaalt.

De spietsen van het hek bewegen mee op het ritme. Ze hebben een grote aantrekkingskracht. Ondanks de hectiek van het dagelijkse leven weet de dame de rust in haar hart te bewaren. Ze blijft gefocust; is toeschouwer en deelnemer tegelijk. In evenwicht hanteert ze de dienbladen met bokalen die gevuld zijn met vragen, verplichtingen en beslommeringen. Vol vertrouwen ervaart ze het avontuur van de onbegrensde verwachtingen. Wil je een kopje thee?


Zeepaardjes

Kippengaas, papier maché, Belgisch keitje, aluminium staaf

Terwijl de oceaan denkbeeldig door me heen stroomt, ontstaan negen zeepaardjes. Ieder voor zich is uniek; bij elkaar geplaatst willen ze communiceren en vormen één geheel. Afhankelijk van de plaatsing steeds weer anders.


Draakje met licht

Kippengaas, papier maché, ijzer, waxinelichtje

Gevangen in haar illusies lijkt ze van staal, het wispelturige draakje. Wat doet het licht dat ze met zich meedraagt?