Notities

Anam Cara Parels

Anam Cara is Keltisch en staat voor zielsvriend. In deze gaat het om vriendschap die alle conventies doorbreekt. Een Anam Cara ervaring is een verbondenheid van ware liefde waarin twee zielen worden samengevoegd.

Geïnspireerd op het gelijknamige schilderij
In het schilderij Anam Cara draagt de vrouw een collier zonder snoer met grote parels waarvan er één ontbreekt. Deze parels staan voor onvergetelijke losstaande ervaringen; de ontbrekende parel staat voor alle ervaringen die nog komen gaan. Naar aanleiding van dit gegeven en een toevallige ontmoeting in Beijing met Tommy die van die prachtige grote parels had is het idee ontstaan voor het Anam Cara parelcollier en dit op een bijzondere wijze te verpakken. Het is een betoverend liefdesgeschenk geworden, een gebaar waarmee alles gezegd wordt zonder woorden.

Het was een uitzonderlijk project dat ik met veel plezier heb gedaan. Er zijn nog een aantal colliers beschikbaar. Prijs: € 450,-. Mocht je interesse hebben, stuur me een mailtje via Contact.

Anam Cara parelcollier
Het collier bestaat uit grote barokke parels met een prachtig ‘lustre’. Elke parel is uniek, er is geen collier gelijk. De parels zijn onregelmatig van vorm en hebben een doorsnede van twaalf tot veertien millimeter. De lengte van het collier is vierenveertig centimeter inclusief sluiting. De sluiting heeft een vorm en grootte die aansluit bij de parels en symboliseert die ontbrekende parel c.q. onbegrensde verwachtingen voor de toekomst. Het collier, gelegen in rozenblaadjes en verpakt in een matzwart houten doosje, wordt vergezeld door een bijlage die o.a. bestaat uit een afbeelding van het schilderij met een korte toelichting en dichtregels van Pablo Neruda.

Bijlage Anam Cara parels PDF >